alerta

joi, 18 iulie 2013

Ziua Mandela

In calendar, pe 18 iulie, ONU a decretat o “Mandela Day”, altfel spus o zi specialǎ în cursul cǎreia cetǎţenii lumii sunt invitaţi la 67 de minute de acţiuni civice în folosul umanitǎţii şi al societǎţii, in memoria celor 67 de ani pe care Mandela i-a dedicat luptei sale pentru egalitate.

“Astazi (joi), toate gandurile noastre se indreapta spre bogata mostenire pe care ne-o lasa, noua, sud-africanilor, dar si lumii”, a afirmat Zuma. “Transformati fiecare zi intr-o Mandela Day”, a indemnat el.

Cu prilejul acestui eveniment, in Africa de Sud, o asociatie a unor motociclisti va curata strazi, voluntari vor zugravi scoli, iar fiecare barbat sau femeie se va implica intr-o activitate de caritate. Pe pǎmant sud-african unul dintre momentele cele mai puternice va emana din urarea "Happy Birthday" fǎcutǎ de un cor format din milioane de elevi, la ora locala 8.00 (9.00, ora Romaniei). Demnitarii sud-africani sunt implicaţi, în aceastǎ zi de 18 iulie, în diverse ceremonii, inaugurǎri de şcoli sau poduri, precum şi în alte evenimente oficiale.

In lume, cateva celebritati vor reprezenta un ecou al sud-africanilor.
“Voi dona 67 de minute din timpul meu pentru a face lumea un loc mai bun”, a declarat miliardarul britanic Richard Branson, proprietarul marcii Virgin.

Nelson Mandela implineste azi varsta de 95 de ani, in a sasea saptamana de cand este spitalizat la Pretoria, insa una dintre fiicele sale a anuntat ca fostul presedinte inregistreaza progrese uimitoare, in contextul in care se spunea ca ar fi pe moarte.


sursa: site-ul agenda . ro, rfi . ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu