alerta

vineri, 26 iulie 2013

Secretul unei vieti de 141 de ani!

Un bărbat din India susţine că are vârstă de 141 de ani, fapt care l-ar face cea mai vârstnică persoană din lume. Feroz-ud-Din Mir spune că avut zece copii şi patru neveste.

Potrivit unui certificat de naştere emis de guvernul indian, Feroz-ud-Din Mir s-a născut la data de 10 martie 1872, fiind astfel cu 27 de ani mai în vârstă decât Misao Okawa, japoneza care la 115 ani este considerata de Guiness Book cel mai bătrân om din lume.

Din Mir trăieşte într-un sat în munţii Kashmir-ului, după ce a trăit zeci de ani în Pakistan, unde în 1890 s-a căsătorit cu prima sa soţie.

"Eu vindeam nuci luate din Kashmir unei familii din Karachi. Nu exista electricitate şi alte lucruri care să provoace confort înainte." Se spune ca batranul si-a trait viata foarte intens, s-a tinut in alerta, a supravietuit cutremurului din 1880 ce a zguduit provinciile Sopor si Pattan, ba chiar a salvat numeroase vieti in Guadiduptata. A facut comert cu alune si nuci, fapt pentru care se crede ca parte din secretul longevitatii de invidiat se datoreaza consumului zilnic a cel putin 10 nuci sau alune.

Traind intr-o zona tulburata de conflicte, Kashmir, Din Mir spune ca, paradoxal, numai de cand progresul tehnologic a simplificat viata, au inceput sa se complice relatiile intre oameni.

Potrivit Guiness Book, cel mai bătrân om din lume, cunoscut până acum, a fost japonezul Jiroemon Kimura, care a murit luna trecută  la vârstă de 116 ani.

sursa: Daily mail

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu