alerta

luni, 15 iulie 2013

Un pas mai aproape de o viata implinita – programul zilnic



Azi mi s-a parut important sa scriu despre efectul pe care-l are asupra vietii noastre programul incarcat si modul in care stim sa ne gestionam prioritatile. Un trai la intamplare, dezorganizat, in voia curentului, fara momente de concentrare intensa urmate de cele de relaxare fac din zilele noastre un amalgam de evenimente banale, care ne aglomereaza si ne obosesc peste masura. Oamenii cu care nu poti stabili intalniri pentru ca nu stiu ce vor face peste doua zile nu sunt persoane de incredere, este greu sa relationezi cu ei si astfel de persoane gasim pe toate drumurile. Ei nu vor obtine rezultate pentru ca nu urmaresc cu determinare ceea ce-si propun. Lasa in voia sortii poate jumatate din sansele ca ei sa-si atinga scopul dorit.

Totusi programul zilnic incarcat dar cu obiectivele atinse poate elibera din stresul vietii cotidiene si in felul acesta iti ofera experienta succesului personal care-ti ofera increderea ca poti aplica aceeasi tehnica oriunde si oricand.

Secretul este sa-ti alegi cu o zi inainte 2 sau maxim 3 sarcini principale, sa le apreciezi in mod corect timpul pe care trebuie sa-l atribui pentru a le rezolva complet. Stabileste intalniri zilnice dar acorda-ti macar o ora in fiecare zi de back-up in care poti rezolva eventuale situatii neprevazute. Nu te aglomera cu evenimente si taskuri cu gandul ca le rezolvi tu cumva, dar nici nu sta linistit ca o sa te ocupi de fiecare pe parcurs. Bine e sa ai foarte clar in minte cu o seara inainte ce trebuie si ce vrei sa faci a doua zi. In felul asta subconstientul se pregateste pentru momentele de efort sau de relaxare in maniera oportuna.

La fel poti proceda pentru a-ti organiza intreaga saptamana. Duminica iti stabilesti programul saptamanii urmatoare si-ti focalizezi atentia pe sarcinile prioritare. Astfel, iti formezi o imagine de ansamblu asupra intregii situatii ca sa poti interveni cu modificari din timp daca se ivesc evenimente neprevazute.

Si mai ales – duceti sarcinile la bun sfarsit!! chiar daca efortul depus e de doua ori mai mare decat la alte persoane, chiar daca va ia mai mult timp, important e sa terminati ce v-ati propus. Cu cat e mai mare efortul, cu atat mai mare satisfactia finala! Si va va oferi un precedent pentru obiectivele urmatoare.

Un trai implinit va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu