alerta

vineri, 24 mai 2013

Din nou la medic



Pentru ca implica timp pretios consumat si nervi tari, incerc sa ma sustrag mereu din ipostaza de a merge la cabinet. Ori ca e al medicului de familie, ba al vreunui specialist, toata lumea ajunge mai devreme (ideal ar fi) sau mai tarziu (de evitat) la medic. Si stim cu totii ca acolo parca se concentreza tot stresul din lume, batrani conectati la prietenul lor nelipsit – bastonul, copii cu tuse ingrijoratoare si ochi inlacrimati, tinuti parca in cusca salii de asteptare si terorizati la gandul ca li se va face cine stie ce.
            Ieri am avut nevoie de o adeverinta de la medicul de familie. Un apartament la parterul unui bloc comunist, plin de persoane trecute binisor de o varsta si cu o asistenta plina de importanta. Tot asteptand sa-mi vina randul, am aflat ca o data cu anii, pe masura ce imbatranim, ne pricopsim si cu tot felul de surprize nedorite: dureri in locuri de care nici nu stiam, eruptii si tot felul de alte afectiuni care cer trimitere pe la tot felul de specialisti. Asa ca n-ar strica sa o luam din timp si sa facem din cand in cand o glicemie, un control la cardiolog stiind ca romanii sunt premianti la incidenta diabetului si bolilor de inima.
            Ideal ar fi sa imi fac o programare (alerte medicale) si la alergolog, sa-mi verific si controlez intolerantele sau alergiile (ca sa stiu daca imi pun in bagajul pentru vacanta si antihistaminice); sau la dentist pentru detartrajul la 6 luni.
            Deci, desi nu ma incanta, ma asteapta inca o serie de programari si vizite la medici!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu