alerta

miercuri, 15 mai 2013

6 lucruri de care sa nu uiti cand pleci in concediu



Toti avem nevoie de o pauza in care sa ne linistim, relaxam, sa ne incarcam bateriile si sa ne mobilizam pentru reintoarcerea la munca. Si de multe ori, pe masura ce se apropie momentul plecarii in concediu, pregatirile se dovedesc a fi un amestec de emotii si nelinisti. Ca sa evitam neplacerile, e bine sa ne organizam dupa cateva reguli:
1.      serviciu
            Anunta din timp la serviciu persoanele care conteaza pe tine ca esti indisponibil o perioada, apoi pune-ti la curent echipa de colaboratori cu evolutia sarcinilor si delega un responsabil care sa-ti tina locul.
2.      acasa
            Anunta si acasa macar un vecin (de incredere) ca esti plecat ca sa-ti supravegheze din cand in cand casa. Poti eventual sa-ti faci contract cu o firma de paza si monteaza-ti sistem de alarma. Vorbeste cu un prieten sau ruda sa-ti ude florile sau sa-ti ingrijeasca pisicul sau catelul, pestii sau papagalul. Te poti folosi de qd pentru asta, iti setezi alerta sms si sistemul trimite sms cu reminder cui si cand vrei tu.
3.      bagaj
            Fa-ti din timp lista de cumparaturi si nu uita de crema de plaja sau ulei pentru par, spray repelent pt insecte nedorite, completeaza-ti trusa medicala
4.      asigurare medicala de calatorie si vaccinuri
            Ia legatura cu o societate de asigurare sau un broker si contracteaza o asigurare medicala pe perioada cat esti plecat si pentru zona geografica respectiva. Bine ar fi sa faci o vizita si medicului de familie pentru un consult general si eventual vaccin (daca ambasada tarii de destinatie il recomanda sau daca il consideri necesar).(alerte financiare si alerta medicale)
5.      masina (daca mergi pe cont propriu)
            Nici masina nu trebuie neglijata. Programeaz-o la un schimb de ulei, verificari suplimentare, contracteaza din timp asigurarea (http://rca-rovinieta.ro) si plateste taxa de drum (www.evignette.com) pentru tara de destinatie si cele in tranzit.
6.      roaming si conexiune internet
            Activeaza-ti optiunea de roaming pe telefon si asigura-te ca la destinatie ai la dispozitie conexiune internet (atentie! nu toate retelele sunt sigure, unele pot folosi fara acceptul tau userul si parola).
            Cu acestea pe lista esti mai aproape de o vacanta sigura si linistita, asa cum ti-o doresti si o meriti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu