alerta

vineri, 21 iunie 2013

SPORT EXTREM DE WEEK-END



De la carting la zbor cu parapanta şi acrobaţii cu planorul, la mountain biking ori călărie, plaiurile mioritice sunt mai palpitante decât ai crede. Cluburile de sporturi extreme îi ademenesc pe doritorii de senzaţii tari, iar românii nu se lasă aşteptaţi. Şi nici străinii. Cautati un curs de parasutism sau planorism daca aveti inima tare si organizati-va agenda astfel incat sa nu ratati o astfel de experienta.

Michel Blenaru este un român care a emigrat în Franţa în urmă cu 35 de ani. În fiecare an, se reîntoarce pentru a vizita locurile care i-au marcat adolescenţa, tinereţea şi pentru a-şi revedea colegii. Anul acesta a sărbătorit cei 70 de ani, despre care spune că nu îi simte, într-un zbor cu planorul la Aeroclubul „Alexandru Matei Iaşi”, unde a absolvit în urmă cu 50 de ani şcoala de planorism. „Avem o tradiţie a neînfricării în ţara asta. Toţi colegii mei erau înscrişi fie la paraşutism, fie la planorism, toţi ne căţăram pe trasee imposibile prin munţi şi coboram toate râpele pe coarda de alpinism. Zborul cu planorul m-a făcut foarte fericit, dar cadoul cel mai mare a fost să văd respectul piloţilor de la baza din Iaşi faţă de un coleg cu o jumătate de veac mai mare.”

Nou veniţii care doresc să desluşească tainele zborului cu planorul trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: încadrarea în limita de vârstă 16-22 ani, să fie apţi medical şi să fi absolvit examenul de admitere la zbor. Costul cursului complet (teoretic şi practic) este de aproximativ 1000 euro. Dacă doreşti doar să experimentezi zborul cu planorul, pe post de copilot, o poţi face pentru aproximativ 11 euro (costul unui singur zbor).

Deci, pentru cei ce tanjesc dupa senzatii extreme, cereti informatii si alocati timp in agenda si unor astfel de experiente.

sursa: jurnalul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu