alerta

marți, 11 iunie 2013

Important la plaja

 Cand iti pregatesti bagajul pentru concediu, nu uita sa te aprovizionezi cu 1 sau 2 flacoane de crema sau ulei de plaja. Iata cateva sfaturi pentru un efect optim:

              1. Aplică  în fiecare dimineață o cantitate semnificativă de cremă cu factor de protecție solară pe zonele de piele expuse : față, urechi, gât, decolteu, brațe și picioare!  Reaplică această cremă peste zi dacă petreci mult timp în aer liber!

              2. Dacă mergi la plajă, crema de fotoprotecție trebuie aplicată la 2-3 ore pe toată suprafața corpului! Mediul cald și umed din zilele însorite favorizează transpirația abundentă și îndepărtează o mare parte din crema aplicată pe piele, la fel și băile în apa mării, astfel că vor trebui repetate aplicările la intervale de 2-3 ore, pentru o fotoprotecție cât mai bună.

              3. Folosește produse complementare pentru îngrijirea tenului și menținerea lui tânără!
Pielea uscată sau arsă de soare necesită aport suplimentar de apă, minerale și vitamine. Dimineața aplică o cremă ușoară, hidratantă și nutritivă, apoi crema de fotoprotecție, iar seara, după demachiere și spălarea cu apă, poți aplica produse care conțin peptide și retinoizi cu efect antiageing.

             4.  Nu uita de hidratare. Pulverizează apă termală pe fată de mai multe ori, pe parcursul zilei! Aceasta  hidratează pielea, o menține suplă, iar mineralele pe care le conține sunt benefice. De exemplu seleniul protejează împotriva efectelor nocive ale ultravioletelor.

             5. Consumă zilnic apă în cantitate mare și alimente bogate în acizi grași esențiali (migdale, somon, ton) care vor avea grijă de colagenul tău!

             6. Folosește o cremă cu efect autobronzant dacă  îți dorești o culoare mai închisă a pielii! Cremele autobronzante îți pot da o culoare frumoasă, iar riscurile comparațiv cu expunerea la soare sunt reduse. Efectul acestora este însă pe termen scurt și trebuie aplicate după un gomaj al pielii pentru o culoare uniformă. Atenție! Cremele autobronzante nu conferă protecție împotriva ultravioletelor și nu este indicată expunerea la soare imediat după utilizarea acestora pe piele (pot apărea arsuri  sau reacții alergice)!
          
            7. Orice pată suspectă de pe piele care își modifică forma, culoarea sau crește, dar și orice leziune nouă care ne trezește suspiciuni ar trebui investigată de către un medic dermatolog pentru un diagnostic și tratament corect, astfel încât să prevenim o posibilă evoluție nefavorabilă ulterior.

            Personal, cand imi organizez concediul, incerc sa ma vizualizez acolo si sa ma gandesc de ce lucruri as avea nevoie. Imi trec pe lista fiecare item imediat ce-mi amintesc de el si incep bagajul cu lista in fata. Crema de protectie e unul esential, nu vreau sa ma gandesc cum m-as intoarce acasa cu pielea inrosita (in cel mai usor caz).
           Deci, concediu fain si eliberati-va memoria (www.qd.ro) de lucruri neimportante ca sa faceti loc amintirilor frumoase!

Sursa: unica .ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu