alerta

luni, 7 octombrie 2013

Sunetul cutremurelor din Galati

Ma gandesc cu ingrijorare la cele peste 100 de seisme inexplicabile din zona Galati si la faptul ca nimeni nu stie daca sunt urmare a unei activitati recente (gen inundatii, activitatea umana la exploatarea petroliera din zona) sau sunt un preambul a ceva mult mai violent ce va urma. Deocamdata localnicii sunt ingroziti de dansul si muzica pamantului.

Cele peste 100 de cutremure din zona satului Izvoarele din Galați sunt însoțite de zgomote care i-au alertat pe locuitori. Sunetele ieșite din măruntaiele pământului au fost înregistrate de cercetătorii aflați la fața locului. Multi spun ca seamana cu niste tunete.

 George Purcaru, seismologul care a prezis cutremurul din 1977, previzioneaza un cutremur mai important in 2013. Dansul a explicat producerea cutremurelor în lanț din localitatea Izvoarele, județul Galați, precizând că acestea sunt replici ale unui cutremur mai mare, care s-a petrecut pe 24 septembrie.
Cutremurele din Galați au o explicație, susține George Purcaru – „Cutremurul din Galați este un cutremur în care se găsește un cutremur mai mare. Cele 10 cutremure sunt cutremure de adâncime mică și de magnitudine mică. Printre ele, sunt și cutremure mai mari. Un singur cutremur este principal. A fost cel mai mare, cel din 24 septembrie. Are o magnitudine de 5,3 și este cel mai puternic din această parte a țării. Celelalte după el, au fost replici”, a explicat seismologul. Acesta a arătat că factorul principal al numeroaselor mișcări telurice din această lună, în județul Galați, ar fi datorate și inundațiilor grave care a lovit zona in ultima luna.

Profesorul Mircea Radulian, directorul Institutului National pentru Fizica Pamantului, avertizeaza si dumnealui ca ne putem astepta la un cutremur de mare amploare din zona Vrancea, nicidecum din Galati...si s-ar parea ca si aceasta zona se reactiveaza. Vineri spre sambata in jurul orei 4 s-a produs un seism de 5.5 grade. A fost cel mai puternic eveniment seismic produs in regiunea Vrancea dupa cel din 2009 si s-a resimtit in toata Moldova, Muntenia, inclusiv in nordul Bulgariei si chiar la Chisinau.






 sursa:  stirile Protv, realitatea.net, romania tv

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu