alerta

marți, 1 octombrie 2013

Cometa ISON se apropie de Pamant!!

A inceput numaratoarea inversa.

Cometa descoperita in 2012 ca fiind un punct pe cer, invizibil ochiului, s-a apropiat extraordinar de mult de Pamant in drumul sau catre Soare. Titluri de ultima editie alerteaza asupra presupuselor acorduri intre Statele Unite si Rusia de ajutor reciproc in caz de forta majora; FEMA – Agentia Nationala pentru Situatii de Urgenta din SUA a comandat apa imbuteliata si alimente ce pot fi pastrate pentru o perioada mai lunga de timp, in valoare de 14,2 milioane de dolari. Mancarea, in special la conserve, trebuie sa fie livrata inainte de 1 octombrie 2013. Mai mult, in fiecare zi incepand cu data de 25 septembrie si pana pe 2 octombrie au loc verificari si testari ale sistemelor de comunicatii.
Eu personal, mi-am setat alerta pentru data de 28 noiembrie, cand s-a calculat ca ISON va fi cel mai aproape de Soare si va fi interesant de vazut daca si in ce masura se dezintegreaza, daca nucleul e intradevar compus din gheata.

Totusi, NASA nu pare sa fie ingrijorata.

"According to its calculated orbit, in December 2013 Comet ISON is set pass approximately 0.42AU from Earth. That's close enough to (potentially) put on a good show, but absolutely nowhere near close enough to be concerned for our safety!"

 De-a lungul timpului omenirea a mai fost martora a unor astfel de evenimente, si, desi alerta a fost generala, cu totii au supravietuit momentului :))

sursa: comunicat Nasa -  http://www.isoncampaign.org/History

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu