alerta

vineri, 13 decembrie 2013

Sfarsitul de an - bucurie si-ntristare

Black Friday a deschis seria evenimentelor sfarsitului de an - tot poporul si-a concentrat atentia la ofertele bomba de pe online sau din magazine.

Imediat, zile aglomerate de Sf. Andrei si 1 Decembrie - ca doar suntem romani si cum poate sarbatori mai bine romanul decat in padure in frig, cu mici si ceafa la gratar?

Dar sa ne gandim si la copii, ca si ei de-abia asteapta sa primeasca ceva cancer in staniol pe post de dulciuri de Sf. Nicolae (chiar ca-i mult mai sanatoasa nuielusa).

Si uite asa fara sa ne dam seama, ne apropiem de sfarsitul anului si cu el de alte termene limita, datorii de achitat, scadente, impozite de platit  - restante sau in avans - etc. O sa ziceti ca un om organizat nu-si lasa pe ultima suta de metri tot ce are de facut, dar hai sa fim realisti! Cine se gandeste sa cumpere cadouri de Craciun din vara sau cand prinde momentul fara sa fie impins de la spate? Oare vreunul dintre voi si-a achitat in avans
Ce pot omite uitucii si dezorganizatii
ultima rata la credit ca sa scuteasca o sarcina in plus in decembrie? Nu cred! si ar fi perfect daca m-as insela.

Pai in decembrie pe langa evenimentele lunare obisnuite, mai vine si cate o serbare de Craciun cu copiii, ne dam seama ca, pe langa cheltuiala cu iesirea la munte sau macar la restaurant de Revelion, mai avem o cheltuiala neprevazuta: nu ne mai incape rochia sau costumul de ski. Super! Iar preturile si pretentiile au crescut; ca, deh...nu trebuie sa ne uitam inapoi, ci sa vrem mai mult si mai bine, nu?

Deci, dragi cititori! Organizati-va din timp programul si cheltuielile, anticipand dupa experientele anterioare si cheltuieli neprevazute,  pentru ca in felul acesta detineti controlul asupra lucrurilor si va faceti viata mai linistita!

Craciun fericit va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu