alerta

vineri, 20 septembrie 2013

Ratele la credit

Daca va streseaza ratele la credit la gandul ca se apropie termenul si nu stiti cum o mai scoateti la capat si luna aceasta, nu intrati in alerta; poate va e util sa aflati cum se descurca unii (nu sugeram sa procedati la fel, desi unele banci si-ar merita-o).

Rusul Dmitri Argakov, 42 de ani, a reusit sa obtina un card de credit cu dobanda zero, comisioane zero si fara nicio limita de credit. Teoretic daca acesta ar fi vrut sa cumpere o insula, banca era obligata legal sa il crediteze.

Cum a fost posibil acest lucru? Argakov a primit o scrisoare de Tinkoff Credit Systems in care ii era prezentata oferta pentru un nou card de credit. Nemultumit de dobanda si comisioane, rusul a scanat contractul, a modificat termenii care nu ii conveneau si apoi a trimis contractul bancii.

In mod incredibil, banca a acceptat si semnat contractul fara sa il reciteasca.

Ulterior, Tinkoff Credit Systems l-a dat in judecata pe Argakov pentru 45.000 de ruble (1.000 euro) care ar trebui platite pentru comisioane care insa nu existau in versiunea modificata. Instanta a decis insa in favoarea lui Argakov, care la randul sau a actionat banca in judecata pentru ca nu a onorat contractul si cere 24 milioane ruble (545.000 euro).

sursa: wall street . ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu