alerta

luni, 5 august 2013

ARTMANIA FESTIVAL 2013

Data: 05-08-2013 Ora: 10:00
Locatia: Sibiu
Ediţia din 2013 a Festivalului ARTmania Sibiu are loc în perioada 5 - 11 august, având un program plin de dinamism, inovaţie şi nonconformism.
La cea de-a opta ediție a festivalului, pictura, fotografia, grafica și arta scrisului, vor fuziona cu ideea de performance și instalație, film și muzică, aducând mai aproape de publicul larg o mare varietate de evenimente încărcate de cultură, care se vor desfășura în Piața Mică și locațiile partenere din imediata sa apropiere, sub umbrela ARTmania Smart Zone.

Pe lângă o agenda de concerte a cincisprezece trupe de referință din peisajul muzical mondial și autohton, ARTmania dă startul unui maraton de evenimente, care se vor desfășura în Sibiu, în spațiile dedicate festivalului: Piața Mare și Piața Mică, Muzeul Național Brukenthal, Complexul Național Muzeal Astra și Galeria Habitus.

Pe perioada festivalului, Piața Mică va fi animată de expoziții de fotografie și pictură, workshop-uri, proiecții de filme și documentare, lansări de carte, dezbateri literare și alte evenimente, organizate cu sprijinul Transilvania Film, Parada Film, Forumului Cultural Austriac, Institutului Cultural Polonez, Centrului Ceh, Institutului Cervantes, Casei de Cultură din Sibiu, librăriilor Vellant și Curtea Veche și al altor mărci reprezentative pentru promovarea culturii în România.

Un show inedit, aflat la limita dintre performance și instalație, ”Obsession” deschide șirul manifestărilor artistice care vor alerta fortareata.

Festivalul ARTmania este onorat să găzduiască vernisajului artistului plastic Roman Tolici. Parcurgând drumul de la abstract la figurativ și de la figurativ la abstract, seria de lucrări ”7 zile, 7 nopți” prezentată de Roman Tolici în premieră, conturează frânturi de proiecții asupra lumii, vieții și morții. Acuarela, ca mediul principal de exprimare, a fost abordată tehnic în moduri diferite de la o lucrare la alta - de la prospețimi vaporoase specifice, la acumulări severe, mai puțin obișnuite.

Rămânând în același registru al premierelor, ARTmania și Parada Film aduc la Sibiu filmul ”Poziția copilului”, regizat de Călin Peter Netzer. Noua producție românească vorbește despre traumele sufocării copiilor prin dragoste, despre amprentele pe care le lasă părinții asupra personalitații copiilor.



sursa: Mastermind Communications

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu