alerta

miercuri, 13 martie 2013

Fumatul altereaza memoria - iata dovada

De cate ori ne aprindem o tigara ne resemnam si mai mult cu ideea ca suntem uituci si ca pe viitor vom avea probleme chiar mai mari cu memoria. Un studiu recent realizat la Universitatea Northumbria a aratat ca cei care fumeaza au adesea pierderi de memorie, avand cele mai mari dificultati in a-si aminti evenimente intamplate recent, conform Huffington Post.

Vestea buna este ca daca renuntam la viciu, si memoria isi recastiga capacitatea pierduta, dupa cum a aratat studiul realizat pe un grup de voluntari cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani.

In cadrul experimentului, subiectii fumatori, fosti fumatori sau nefumatori au fost pusi sa-si reaminteasca anumite lucruri pe care le vazusera sau auzisera, sa-si aminteasca sa cumpere lapte in drum spre casa si sa ia zilnic cate o pastila. La sfarsitul experimentului s-a descoperit ca cei care fumau regulat s-au descurcat cel mai prost, ei amintindu-si numai 59% dintre sarcini.

Fostii fumatori aveau o memorie vizibil mai buna, ei amintindu-si sarcinile in proportie de 74%, iar nefumatorii s-au situat primii, ei amintindu-si totul in proportie de 81%.

„Time is really the only capital any human being has, and the one thing he can't afford to waste." – Thomas Edison


Sursa: Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu