alerta

marți, 18 februarie 2014

Program simulare evaluare nationala si bacalaureat

Pentru parintii mai putin implicati in viata scolara, poate le-ar prinde bine sa stie ca odraslele ar trebui sa se puna cu burtica pe carte, mai ales in anumite perioade cand se fac evaluari nationale.

Notati urmatorul program:

 "Simularea evaluării naţionale a elevilor de clasa a VIII-a va avea loc în perioada 18-20 februarie, iar cea a bacalaureatului, la care vor participa în premieră şi elevii de clasa a XI-a, între 3 şi 7 martie", informează Ministerul Educaţiei Naţionale. "Elevii vor fi evaluaţi din materia parcursă până la data susţinerii testului. Elevii de clasa a XI-a, care vor simula pentru prima dată bacalaureatul, vor susţine doar două probe: română şi matematică sau istorie", a explicat joi, pentru MEDIAFAX, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

 Disciplinele la care se organizează simularea evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a sunt limba şi literatura română (18 februarie), limba şi literatura maternă (19 februarie, pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursuri gimnaziale în limba maternă) şi matematică (20 februarie), potrivit calendarului făcut public joi de MEN. Rezultatele vor fi afişate în 7 martie.


 Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a şi XII-a are
următorul calendar:
  • limba şi literatura română (3 martie), 
  • limba şi literatura maternă (4 martie), 
  • proba obligatorie a profilului (5 martie) şi, 
  • doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului şi specializări (7 martie). 

Toate probele sunt scrise, iar rezultatele vor fi afişate în 14 martie.

sursa: realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu